PASSIE INSPIREERT<<

PASSIE INSPIREERT<<

Soms vraag ik het me af. Net als iedereen die zijn job graag doet, net als iedereen die hard werkt om een doel te bereiken. Waarom doe ik het toch? Is dit niet te veel? Vriendinnen scharen zich samen op de terrassen van Leuven, er zijn zoveel festivals waar ik samen met de liefde van mijn leven naartoe zou willen gaan, mijn ouders, grootouders en de rest van de familie zie ik verre van voldoende. Dus ja... waarom niet gewoon die zestigurenweken, twintig dagen vakantie en géén recup inruilen voor een formule met meer vrije tijd?

Passie! Passie is het antwoord dat me drijft.

Mijn vaste en full time job, als schoentechnoloog, bij Orthopedie Van Haesendonck, geeft me elke dag een uitdagend, op te lossen voetprobleem. Dit boeit me enorm. Ook ben ik heel dankbaar voor de bende leuke collega's waar ik elke dag nog heel erg veel van opsteek.

Op Syntra geef ik schoendesign. Het enthousiasme van mijn leerlingen is meer dan aanstekelijk, dit alleen maakt, dat het uur file onderweg naar Ukkel, volledig wordt tenietgedaan. Ze stellen me elke week weer op de proef om technische oplossingen te vinden voor hun onstuitbare creativiteit.

In bijberoep werk ik tenslotte nog aan de maatschoenen van Madam Marie. Dit stukje van mijn professionele leven brengt me volledig tot rust en in balans. Het is een totaalpakket van schoenen maken en verder bouwen aan een groter geheel dat me volledig toebehoort. Vaak voelt het niet als werken. Hier in mijn atelier lijkt alles mogelijk.

Dus mijn advies als je het even moe bent, je geen fut meer hebt en verlangt naar meer recup of vakantie. Zoek je passie en als je die vindt, laat het nooit meer los!  

Pastorijstraat 18 3110 Rotselaar
info@madammarie.be
T +32 499 349 320

Subscribe to our newsletter

x